Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

(створена у 2017 році)

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРіАП) єдина випускова кафедра в Україні, яка із 2017 року розпочала підготовку фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізація «Технологія аюрведичних харчових продуктів». Необхідність підготовки фахівців за цим напрямом зумовлена світовими тенденціями розвитку сучасних закладів ресторанного господарства, орієнтованих на виготовлення принципово нового покоління продуктів харчування – аюрведичних харчових продуктів. Кафедра також здійснює підготовку фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» та «магістр» за спеціалізаціями «Технології харчування»,  «Технології в ресторанному господарстві».

Викладацький склад кафедри налічує 9 доцентів, 4 старших викладача, 5 асистентів. Викладачі кафедри проводять навчальний процес з 30 дисциплін для студентів денної та заочної форм навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» та «магістр». За останній час викладачами кафедри розроблено електронні навчальні курси для дистанційної форми навчання. З метою подальшого удосконалення навчального процесу викладачі кафедри працюють над розробленням навчальних посібників, лабораторних практикумів, методичних рекомендацій, тестових завдань з усіх дисциплін.

Кафедра ТРіАП має науково-дослідну навчальну лабораторію з оцінювання якості сировини та готової продукції, технологічну лабораторію з технології продукції ресторанного господарства, лабораторію барної справи та комп’ютерний клас. Матеріально-технічна база кафедри постійно оновлюється. За облаштуванням і комплектацією навчальні лабораторії повністю відповідають вимогам часу та оснащені найсучаснішим устаткуванням від провідних світових виробників.

Практична підготовка майбутніх фахівців здійснюється за рахунок проходження навчальної, виробничої та переддипломної практики на найсучасніших підприємствах ресторанного господарства, наприклад: мережа ресторанів «Козирна карта», «Мировая карта», «Руколла»; в ресторанах при готелях “Inter Continental”, “Premier Palace Hotel”, “Hilton”, “President Hotel”, “Hyatt”, “Дніпро”, “Братислава”, “Київ”, “Турист”, “Редісон”.

Під час навчального процесу студенти приймають участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, олімпіадах, науково-практичних конференціях, майстер-класах, конкурсах кулінарної майстерності.

Навчання на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції дає можливість студентам здобути високоякісну освіту; можливість навчатися в магістратурі, аспірантурі та докторантурі; поглиблено вивчати іноземні мови; здобути другу вищу освіту; приймати участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях; співпрацювати та налагоджувати ділові контакти з потенційними роботодавцями; можливість практик і працевлаштування на сучасних підприємствах ресторанного господарства як в Україні так і за кордоном.