Студентство і колектив кафедри готельно-ресторанної справи з нетерпінням чекали чергової зустрічі з паном Гораном Йордановим, директором з маркетингу та розвитку Швейцарської освітньої групи (Swiss Education Group) у Східній Європі.

Гостьовий лекторій від представника іноземного партнера кафедри було заплановано у рамках ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» на 19 травня 2020 р. У зв’язку із загальнонаціональним карантином та його суворими заходами Конференція відбулася 19-20 травня у режимі онлайн, а англомовний лекторій пана Горана – з використанням комунікаційної платформи Zoom.

90 здобувачів освітньої програми «Готельно-ресторанна справа», затамувавши подих, віртуально подорожували неймовірно прекрасною Швейцарією і кампусами закладів вищої освіти SEG – César Ritz Colleges, Culinary Arts Academy, Hotel Institute Montreux, IHTTI School of Hotel Management, Swiss Hotel Management School.

Swiss Education Group (SEG), створена в 1982 році,є лідером світових рейтингів у підготовці фахівців з готельно-ресторанної справи. У рамках програми подвійного дипломування партнерами SEG є University of Derby (Великобританія), Northwood University (США) і Washington State University (США), а стейкхолдерами їхніх закладів вищої освіти – лідери світової готельної індустрії.

Пан Горан, випускник закладу SEG, детально розповів про особливості підготовки бакалаврів і магістрів з готельно-ресторанної справи та кулінарної майстерності, зупиняючись на впроваджених в освітній процес ефективних інноваціях – кар'єрному коучингу, нетворкінгу з успішними випускниками, воркшопах від професіоналів, співпраці зі світовими стейкхолдерами.

Під час лекторію студенти активно брали участь в онлайн-опитуваннях, разом з лектором міркували про лідерство в індустрії гостинності, hard і soft skills компетенції для досягнення успіху, професійні та особисті челенджі. Особливо наших студентів цікавило, як в умовах карантину навчаються студенти SEG. Були приємно здивовані відповіддю пана Горана, що  наразі у Швейцарських закладах триває дистанційне навчання з використанням платформи Moodle, а також всі учасники освітнього процесу відмічають ефективність платформи Zoom для проведення занять в режимі онлайн. Також наші студенти цікавилися особливостями реалізації академічної мобільності між нашими університетами.

Потужний фідбек наших студентів пану Горану з позитивними відгуками у чаті за надихаючу онлайн-зустріч, завдяки якій відчули себе на 150% вмотивованими до успішної професійної реалізації у сфері гостинності!

Керівництво факультету ГРТБ і колектив кафедри готельно-ресторанної справи висловлюють щиру вдячність пану Горану Йорданову за інформативний англомовний лекторій, з нетерпінням чекають на нові зустрічі у нашій Alma-mater та сподіваються на успішну реалізацію спільних академічних проектів у рамках договору про міжнародне співробітництво.