Під час дистанційного навчання у зв’язку із загальнонаціональним карантином та його суворими заходами кафедра готельно-ресторанної справи активно співпрацювала зі своїм міжнародним партнером – Швейцарською освітньою групою (Swiss Education Group, SEG). Колектив кафедри був радий онлайн-зустрічі під час гостьового лекторію з паном Гораном Йордановим, директором з маркетингу та розвитку SEG у Східній Європі; студенти і викладачі активно брали участь у серії вебінарів від закладів вищої освіти SEG і ще одним неймовірним досвідом стала участь наших здобувачів у віртуальному Міжнародному кулінарному конкурсі «Cook ‘N’ Battle» від Culinary Arts Academy (Ле-Бувре, Швейцарія). Для організаторів такий досвід також був першим, коли конкурс проходив виключно онлайн.

У кваліфікаційному етапі конкурсу брали участь 7 здобувачів бакалаврського рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»: Василюк Сніжана, Васильчук Альона, Єгорова Дар`я, Лакома Катерина, Москаленко Анастасія, Туз Тетяна, Чесноков Дмитро. Загалом, участь у конкурсі кулінарної майстерності взяли понад 150 учасників з 40 країн світу, які готували авторські страви національних кухонь з локальних інгредієнтів у домашніх умовах. Компетентне журі обрало лише 7 фіналістів, серед яких наша студентка 3 курсу Васильчук Альона разом з переможцями з таких країн, як Пакистан, Кенія, Індонезія, Тайвань, Бразилія, Зімбабве.

Конкурсна страва нашої учасниці – шпинатні вареники з гуцульською бринзою і буряково-горіховим соусом (Spinach Varenyky with Hutsul Bryndza and Beet Nut Sauce), національна страва у сучасній інтерпретації. Впродовж тижня фіналісти готувалися зі своїм менторами, викладачами Culinary Arts Academy, до фінального онлайн-батлу.

Віртуальна кулінарна битва відбулася у прямому ефірі YouTube-каналу Академії з використанням платформи Zoom, де 7 фіналістів впродовж 40 хв готувати 2 порції своєї конкурсної страви, відповідати на питання журі та презентувати готову страву. Глядачі з усього світу затамували подих, спостерігаючи за кулінарним онлайн-батлом. 7 неймовірних страв у різних куточках світу на своїх кухнях приготували і продегустували фіналісти, описуючи смак членам журі.

Модератором зустрічі був пан Макс Бехешт, декан Culinary Arts Academy.

Журі – легенди ресторанного бізнесу: Антон Мосіманн (Anton Mosimann), голова журі, шеф-кухар та ресторатор, був особистим кухарем чотирьох поколінь британської королівської сім'ї, готував меню святкової вечері на честь весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон в 2011 році; Володимир Мухін (Vladimir Mukhin), бренд-шеф і співвласник “White Rabbit” (Москва, Росія); шеф-кухарі кращих ресторанів Швейцарії Franck Giovaninni і Matthew Downes, а також Pooja Dhingra, шеф-кондитер і засновник «Le15» (Мумбай, Індія), випускниця Cesar Ritz Colleges SEG.

Кафедра готельно-ресторанної справи неймовірно пишається Васильчук Альоною, яка стала фіналісткою кулінарного конкурсу міжнародного рівня, а також дякує міжнародному партнеру, Швейцарській освітній групі (SEG), за цю можливість.

Фінальний батл ви можете подивитись за посиланням: https://bit.ly/CookNBattleYT