Menu

15 лютого 2020 р. студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенко.

Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015) і випускника французької школи кулінарії «Le Cordon Bleu».

На сьогодні Євген Клопотенко – це бренд, український кулінарний експерт, лідер думок, співвласник і бренд-шеф ресторану української кухні «Сто років тому вперед», автор книги «Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати» і унікального кулінарного онлайн-курсу «Мислити як кухар», ідейний натхненник і розробник соціального проекту з покращення культури харчування навчальних закладах «CultFood», бізнесмен і телеведучий.

Зустріч, організовану кафедрою готельно-ресторанної справи для студентів всіх курсів і спеціальностей факультету, відбулася у форматі online-лекторію, до якого долучилася рекордна кількість слухачів – понад 200. Здобувачі вищої освіти мали можливість заздалегідь поставити питання гостю, серед яких були такі – з чого починати шлях кулінара, де брати натхнення, як працювати з командою та що для Євгена означає емоційне вигорання. Не менш цікаво було почути про кар’єрний шлях стейкхолдера, професійні hard і soft skills, масштабні проекти та його думку з приводу важливості навчального процесу для студентів та саморозвитку, адже наша сфера індустрії гостинності дуже багатогранна та мінлива. Крім того, Євген погодився скласти перелік книжок для професійного розвитку, тож очікуйте на поповнення рекомендацій у нашій online-бібліотеці факультету ГРТБ. Тим, хто уважно слідкує за кулінарною творчістю Євгена Клопотенка, можна звернутися до сайту klopotenko.com, а також до соціальних мереж інфлюенсера.

Наших здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» зацікавила можливість працевлаштування у ресторані автентичної кухні «Сто років тому вперед». Євген відповів, що він шукає таких працівників, які готові вчитися, пізнавати нове, мислити нестандартно, експериментувати і творити разом кулінарні шедеври.

Всі присутні слухачі – молодці, що відвідали лекторій, це неймовірний гастрономічний нетворкінг майбутніх фахівців індустрії гостинності з досвідченим ресторатором і кулінарним експертом, який бачить свою місію у поліпшенні культури харчування, надихає і мотивує до саморозвитку і реалізації у професії.

Модератором гостьового лекторію була асистент кафедри готельно-ресторанної справи Маріанни Петрівна Маршаленко, яка і запросила цього разу Євгена до нашого університету, хоч і у режимі online. За організаційні моменти зустрічі дякуємо гаранту освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Віті Валентинівні Цирульніковій і старшому викладачу цієї ж кафедри Олені Михайлівні Тищенко.

У дивовижний світ кулінарного мистецтва разом із Євгеном Клопотенко зазирнули наші здобувачі вищої освіти і не могли втримати своїх емоцій після зустрічі, тож активно ділилася фідбеком у комунікаційних каналах факультету:

 

Лекторій просто супер. Багато цікавої інформації і корисних порад. Почула відповідь на своє питання, дуже вдячна за це. Євген дуже енергійний та цікавий, горить своєю справою, що дуже захоплює. Мотивації після лекторію додалося ще більше. Дякую за крутий лекторій, гарний настрій і корисну інформацію.

Анна, 1 курс

Був чудовий лекторій, почув дуже багато цікавої інформації, дуже приємно дивитися на майстра, який так віддається своїй улюбленій справі. Поставив декілька питань і почув гарну розгорнуту відповідь, дуже задоволений, що в нас проводять такі заходи.

Денис, 1 курс

Лекторій був надзвичайно цікавий. Простими та доступними словами пояснив цікаву філософію нашої сфери. Євген один з тих, хто дійсно зацікавив та надихнув на подальший розвиток у готельно-ресторанній справі. Дякую за трохи ближче знайомство з такою чудовою людиною.

Катерина, 1 курс

Лекторій був дуже цікавим і пізнавальним. Перший гість, який справді зачепив, якого хотілося слухати. Дуже змотивував на подальше навчання і на роботу, дякую.

Ада, 1 курс

Лекторій, як завжди, чудовий і цікавий. Сьогодні був найяскравіший гість, який дуже цікаво розповідав. Велике дякую.

Владислав, 1 курс

Давно слідкую за роботою і творчістю Євгена, але мати нагоду безпосередньо поспілкуватися та задати питання – це супер-мотивуюче.

Данило, 2 курс

Була інформативна лекція з достатньо цікавими поглядами на роботу і взаємозв’язок з колективом, що не мало важливо. Приємно усвідомлювати, що наш університет заохочує нас до таких лекторіїв, які зараз набирають обертів і захоплюють нашу увагу зусібіч!

Дар’я, 3 курс

Була дуже цікава лекція, Євген розповів багато важливої інформації щодо відкриття ресторану, формування команди, приготування страв і як створити гостинну атмосферу у закладі. Я дуже радий, що в нас проходять такі лекторії, чекаємо ще.

Салман, 3 курс

Лекторій від Євгена Клопотенка був надзвичайно цікавий та змістовний. Як я вважаю, формат питання-відповідь допоміг краще донести увесь масив інформації до слухачів. Слова справді успішної людини надихають. Дякую!

Марія, 4 курс

Такі лекції допомагають дізнаватись багато нового, знайти натхнення та зрозуміти, наскільки важливо любити те, що ти робиш. Євген надзвичайно харизматична людина, яка своєю енергією заряджає тисячі людей. Саме на таких людей потрібно рівнятись та брати приклад.

Ірина, 4 курс

Прослухала неймовірно корисну лекцію, в якій знайшла багато відповідей на свої запитання. Приємно, що людина, яка застосовує свої знання на практиці, ділиться досвідом із майбутніми спеціалістами. Такий приклад сильно мотивує.

Ярослава, 4 курс