Menu

 20 квітня 2021 р. здобувачі спеціальності 242 «Туризм», які вивчають дисципліну «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», разом із викладачкою Тетяною Мірзодаєвою взяли участь у роботі Міжнародної конференції «Дороги вина та смаку України: досвід розбудови, виклики та партнерська взаємодія», що є підсумком роботи Проєкту Європейського Союзу «Підтримка систем географічних зазначень в Україні» (Компонент 4 «Rural development project planned with the aim to bringing tourism to the regions and launching marketing strategies for new markets»).

Національна еногастрономічна мережа «Дороги вина та смаку України» стане об’єднанням широкого кола зацікавлених сторін (представників туристичного, агровиробничого та інших дотичних до туризму секторів, наукових та освітніх організацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, профільних громадських організацій, окремих експертів у сфері туризму, агровиробництва, харчових технологій, географії, маркетингу, регіонального розвитку, лідерів думок тощо), спільна діяльність яких спрямована на розбудову еногастрономічного туризму в Україні, шляхом створення системи організованих гастрономічних маршрутів на локальному, регіональному та національному рівнях.

Головною метою Спілки є здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів учасників, зокрема, в галузі адміністрування проєкту створення та розбудова національної еногастрономічної туристичної мережі «Дороги вина та смаку України» на засадах кластерізації, сталого розвитку та Європейського Зеленого курсу.