До складу ДЕК увійшли: завідувач кафедри Віктор Доценко, доценти кафедри Наталія Бондар та Олена Шидловська, старший викладач кафедри безпеки життєдіяльності Лариса Нещадим, секретар – доцент кафедри Юлія Фурманова. Очолив роботу ДЕК доктор медичних наук, завідувач лабораторії спеціальних харчових продуктів Державної установи «Інститут гігієни харчування та медичної екології» Академії медичних наук України Віталій Корзун.

Дипломні роботи магістрантів були присвячені використанню нетрадиційної сировини в технології кулінарних виробів з дріжджового тіста, пюре із плодоовочевої сировини у технології збивної десертної продукції, маринадів у технології других страв, еламіну у технології січених м’ясних напівфабрикатів, квасоляного екструдату у технології борошняних кулінарних виробів, лляного борошна у технології соусів, сушеної рослинної сировини у технології крекерів, сушеного кореня селери у технології пісочного напівфабрикату, «легких» гречаних зерен у технології східних солодощів тощо. Також наукові дослідження фахівців з технології харчування стосувалися розроблення спеціальних продуктів – борошняних кондитерських виробів для дітей з порушенням білкового обміну та маффінів з начинкою для хворих на целіакію і цукровий діабет. А магістрант ЯнаЗозулінська під керівництвом доцента кафедри Наталії Лазоренко виконала комплексний дипломний проект на тему: «Ресторан вищого класу у м. Остер Чернігівської області».

На високому рівні представили магістри свої роботи, що підтверджувалося і наявністю патентів, публікацій у фахових та закордонних виданнях, а також у збірниках конференцій. Крім того, про результати своїх наукових досліджень автори доповідали на 80-й Міжнародній науковій конференції молодих вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Бажаємо нашим випускникам, щоб їхні інноваційні розробки сприяли розвитку ресторанного бізнесу України, а вони самі, високваліфіковані, мотивовані, цілеспрямовані фахівці, успішно і легко крокували життям!