Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вперше в історії нашого університету розпочала співпрацю з бізнес-структурами. Компанія «Торговий дизайн», лідер у сфері комплексного забезпечення закладів ресторанного господарства, надала повний комплект професійного устаткування для лабораторії технології продукції ресторанного господарства. Було підписано договір про співпрацю, який передбачає проведення майстер-класів за участю кращих шеф-кухарів, а також постійне оновлення устаткування. І от компанією «Торговий дизайн» було надано новий пароконвектомат RATIONAL Self Cooking Center whitefficiency від німецького виробника, який дозволяє здійснювати широкий спектр технологічних операцій – смаження, запікання, тушкування, бланшування, приготування на пару та приготування продуктів гриль. Завдяки інноваційним рішенням у робочу камеру пароконвектомату завантажується на 30% більше продуктів, а споживає він на 20% менше ресурсів, ніж звичайні моделі. Займаючи мінімальну площу Self Cooking Center whitefficiency замінює до 50% кухонного устаткування для термооброблення продуктів, такого як конвекційні печі, плити, сковороди, казани, фритюрниці, грилі. Система Efficient Level Control дозволяє одночасно готувати різні продукти. При цьому не відбувається змішання смаку і запаху, а поживні речовини продуктів зберігають. Майбутні технологи харчування зможуть розробляти нові інноваційні технології ресторанної продукції – других гарячих страв, гарячих закусок, гарнірів, десертів, хлібобулочних та кондитерських виробів. На відміну від попередньої моделі пароконвектомату, вартість якого була 45 тис. грн, інноваційний Self Cooking Center whitefficiency коштує 160 тис. грн., що підтверджується технічними можливостями його використання.

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу висловлює глибоку вдячність і щиру подяку дирекції компанії «Торговий дизайн» та сподівається на подальшу взаємовигідну і плідну співпрацю.