19-21 травня відбувся ІІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Виробництво харчової продукції» для освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», організований кафедрою молекулярної та авангардної гастрономії спільно з Коледжем ресторанного господарства нашого університету.

Серед учасників олімпіади були 30 студентів з 13 коледжів: Свалявського технічного коледжу, Івано-Франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму, Волинського технікуму, Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості, Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості, Полтавського технікуму харчових технологій, Коледжу ресторанного господарства нашого університету, Державного вищого навчального закладу «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі», Рівненського коледжу економіки і бізнесу, Кіровоградського комерційного технікуму, Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Вінницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

Журі очолив доцент кафедри молекулярної та авангардної гастрономії Андрій Гавриш. Членами журі були Галина Бугаєва – голова циклової комісії, старший викладач Коледжу ресторанного господарства нашого університету; Тамара Горпинко – голова циклової комісії, викладач-методист Івано-франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму; Людмила Ілляшенко – заступник директора з навчальної роботи Коледжу економіки і технологій Чернігівського національного технологічного університету; Любов Салата – старший викладач Коледжу ресторанного господарства нашого навчального закладу, Бєловол Ольга Ігорівна, Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій.

Конкурсне завдання складалося з тестової та теоретичної частини, яка була представлена запитаннями з таких предметів, як органічна хімія, санітарія і гігієна, технологія виробництва кулінарної продукції, організація виробництва кулінарної продукції, процеси і апарати, товарознавство харчових продуктів.

Переможцями визнано таких студентів:

І місце – Тетяна Осіпова (Коледж ресторанного господарства нашого університету);

ІІ місце поділили студенти Катерина Вязкова (Вінницький торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету) та Ярема Василь (Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму нашого університету).

ІІІ місце поділили студенти Мар’яна Ліховецька (Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму нашого університету) і Павло Дядюк (Вінницький торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету).

Крім того, були вручені грамоти за краще написання тестового завдання та краще написання творчого завдання.

На врученні дипломів переможців і грамот учасникам виступили Микола Лобур, заступник директора Коледжу ресторанного господарства, Віктор Доценко, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, члени журі та представник Інституту інноваційних технологій та змісту навчання Марія Литвин, а також Василь Ярема – студент Івано-Франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму та Тетяна Осіпова – переможниця Олімпіади – студентка Коледжу ресторанного господарства нашого університету.

Бажаємо успіхів переможцям та учасникам і чекаємо їх в числі студентів нашого університету!