Магістранти кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу, які навчаються за спеціальністю «Технології харчування», представили результати своїх наукових досліджень.

Студенти, які є членами наукового гуртка, впродовж першого півріччя працювали над розв’язанням актуальних проблем вітчизняного ресторанного бізнесу. Під керівництвом доцентів кафедри магістранти розробляли нові чи удосконалювали існуючі технології продукції ресторанного господарства з оздоровчими властивостями, покращеним нутрієнтним складом, підвищеної харчової та біологічної цінності, подовженого терміну зберігання.

На дегустацію, які проходила у лабораторії продукції ресторанного господарства, завітав завідувач кафедри Віктор Федорович Доценко, доценти, старші викладачі та асистенти кафедри. Кожен магістрант особисто презентував свою інновацію, акцентуючи увагу на хімічному складі та корисних властивостях обраного збагачувача, технологічних аспектах його використання та органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних показниках готової продукції.

Студенти творчо підійшли до оформлення та презентації розроблених ресторанних страв, а також підготували технологічні картки та технологічні інструкції, з якими могли ознайомитися викладачі.

Пісочне печиво з борошна із зародків кукурудзи, білкові батончики, січені м’ясні напівфабрикати з продуктами перероблення гарбуза та оболонками люпину, житній хліб на основі заквасок спонтанного бродіння і збагачений харчовими волокнами, десерти з продуктами перероблення батату, шоколадні бісквіти з харчовими волокнами і з сиропами на основі настоянок каркаде і суданської троянди, макаронні вироби з нетрадиційною рослинною сировиною – все це оцінила дегустаційна комісія та занесла результати своїх спостережень до дегустаційного акту.

Магістранти гідно представляли свої інновації, а викладачі, у свою чергу, робили слушні зауваження та висловлювали побажання, на основі яких студенти спланують план експериментальних досліджень у наступному семестрі.

Пишаємося досягненнями наших юних дослідників! Віримо в їхній науковий потенціал! Бажаємо їм плідного наукового пошуку!