Menu

 Практичне заняття магістрів спеціальності «Технології харчування» з дисципліни «Молекулярні технології продукції ресторанного господарства» (викладач – доцент Оксана Арпуль) відбулося в умовах закладу ресторанного господарства – B'artista Espresso Bar.

Яскрава кольорова гама у дизайні, різноманітні страви італійської та середземноморської кухні та молекулярна кава – ось що виділяє заклад серед конкурентів. Молекулярна гастрономія – новий напрям досліджень, що враховує фізико-хімічні перетворення під час приготування страв та напоїв. Це тренд ресторанного бізнесу, який знайшов собі прихильників у всьому світі, а от українським любителям новинок не так просто відвідати заклад, що пропонує страви молекулярної кухні.

Магістранти мали можливість на практиці познайомитися з технологією кавових напоїв, приготованих із застосуванням сифону ISI Whip, що дозволяє перетворити традиційний напій у ніжну піну, яка миттєво тане у ротовій порожнині. У меню гарячих напоїв бару є ще один, приготований з використанням методу молекулярної гастрономії – сферифікації. Кава у вигляді чорних ікринок, що подаються на вершках, збитих з ISI Whip, не залишила байдужими наших магістрантів.

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вдячна адміністрації B'artista Espresso Bar за співпрацю.