Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу мала приємність вітати у гостях управляючу спеціалізованого ресторану мережі закладів ресторанного господарства «Япошка» міста Харків, нашу випускницю Анну Василенко. Гостя була вражена позитивною динамікою змін у стінах рідної Альма-матер, адаптованістю профільних дисциплін і лабораторій до вимог сучасного ресторанного господарства.

Анна з захопленням поділилася своїм практичним досвідом щодо відкриття, організації та управляння конкурентоспроможним закладом ресторанного господарства, а також власними секретами успіху зі студентами 4-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Також Анна розказала, які ключові вимоги вона, як управляючий і роботодавець, ставить перед потенційним співробітником та згадала, які аспекти профільних дисциплін потрібні для вирішення повсякденних задач технолога та управляючого підприємства харчування.

Друга частина зустрічі була присвячена розповіді про сучасні тренди у роботі закладів в Україні та Європі, про переваги та особливості бістрогастрономії, фаст-кежуал, впровадження локальних продуктів, а також принципів здорового харчування у меню топових ресторанів. Тема викликала жваву дискусію серед студентів та значну кількість питань до гості, яка не так давно була на їх місця.

Висловлюємо велику вдячність Анні, що знайшла час у своєму щільному графіку і поділилася своїм корисним досвідом з підростаючим поколінням рестораторів, бажаємо творчих успіхів і сподіваємося, що ця зустріч була не останньою!