В Одеській національній академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування». В олімпіаді брали участь 59 учасників з 20 закладів вищої освіти України.

Наш університет представляли студенти 4 курсу освітнього ступеня «бакалавр» Сахненко Катерина, Кудлай Анна, Маліневська Олександра і студентки 1 курсу освітнього ступеня «магістр» Вихор Катерина, Расторгуєва Ірина і Тригуб Леся. Викладач кафедри готельно-ресторанної справи, доцент Олена Броніславівна Шидловська була запрошена до участі у роботі журі олімпіади.

Наші учасники мали можливість відправитися на пішохідну екскурсію історичним центром м. Одеса першого дня. Наступного дня після урочистого відкриття Всеукраїнської студентської олімпіади у конференц-залі ОНАХТ на учасників чекало тестування з таких фахових дисциплін, як «Організація готельного господарства», «Організація ресторанного господарства», «Устаткування закладів готельного і ресторанного господарства», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Менеджмент підприємства готельно-ресторанного господарства», і комплексне ситуаційне завдання.

Майбутні фахівці з готельно-ресторанної справи мали організувати бізнес-ланч для кураторів художньої виставки і самого митця, а також бенкет-фуршет для гостей заходу, який буде проходити у бутік-готелі: обґрунтувати ідею та описати концепцію бенкету, скласти меню з локальних продуктів, розробити технологію основної страви для бізнес-ланчу і скласти технологічну схему. Учасникам олімпіади було запропоновано бутік-готель, який має 20 номерів різної категорії, а їхнім завданням було обґрунтування специфіки даного типу підприємства готельного господарства, особливостей інфраструктури, основних і додаткових послуг. Наші студенти виявили всебічні систематизовані глибокі фахові знання матеріалу і творчий підхід до розв’язування ситуаційного завдання.

Поділитися своїми враженнями щодо напруженого дня майбутні фахівці з готельно-ресторанної справи могли під час гастрономічного туру концептуальними ресторанами м. Одеси.

Вітаємо нашу студентку Катерину Вихор, яка стала призером Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітнім ступенем «магістр» та була нагороджена дипломом Міністерства освіти і науки України за ІІІ місце. Дякуємо нашим студенткам, які гідно представляли свій факультет і університет! Пишаємося ними!