18 жовтня до університету завітали високопосадовці, президенти і голови галузевих асоціацій, керівники й співробітники підприємств харчової промисловості різних форм власності, адже за традицією, що склалася впродовж років, саме в нашому університеті харчовики України відзначають професійне свято – День працівників харчової промисловості.

У рамках загальноуніверситетської виставки студентський й викладацький колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції і кафедри готельно-ресторанної справи підготував експозицію нашого факультету на тему: «Сучасний заклад ресторанного господарства з думкою про споживача». Ресторанні страви були розроблені й приготовані студентами ІІІ і ІV курсу спеціальностей «Харчові технології» і «Готельно-ресторанна справа» з врахуванням принципів нутриціології. Натуральні рослинні інгредієнти були використані для збагачення виробів функціонального призначення фітонутрієнтами. Незвичне поєднання смаків і ароматів експериментальної кулінарії, що дивує: желефіковані 3D-квіти, смачний мох у техніці спонж-кейк, неотруйні мухомори із моцарели і томатного соку, шоколадний ґрунт для квіткового десерту. І основа експозиції, новітній напрямок для вітчизняного ресторанного бізнесу – аюрведичні страви і напої. Натуральні цукерки халава, чапаті з далом і маслом гхі, чай Масала і, звісно, неймовірна кількість прянощів і спецій від магістрантів освітньої програми «Технології аюрведичних харчових продуктів». Індивідуальний стародавній і сучасний підхід до харчування з думкою про особистість і здоров’я кожного споживача.

Урочисті збори з нагоди свята розпочалися з виконання Гімну України. А далі ведучі надали слово високоповажним гостям. Свої вітання харчовикам надіслали Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Присутніх тепло привітали завідувач відділу забезпечення зв’язку Президента України з Кабінетом Міністрів України Богдан Тирус, голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Леонід Козаченко, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба. Тепло й щиро привітав колег ректор нашого університету, професор Анатолій Українець.

Також за традицією відбулося нагородження кращих із кращих працівників галузі за підсумками роботи протягом року. Приємно, що серед нагороджених і фахівці нашого навчального-наукового комплексу і нашого факультету.

Дипломами Мінагрополітики відзначені викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу: доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Анатоліївна Сильчук і доцент кафедри ресторанної і аюрведичної продукції Олена Станіславівна Павлюченко.

Грамотою Міністерства освіти і науки України була нагороджена заступник декана з навчальної роботи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Наталія Петрівна Бондар.