26 листопада 2018 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася відкрита лекція професора доктора   технічних наук Фролової Наталії Епінетівни з дисціплини   «Біологічно активні речовини у технологіях аюрведичних харчових продуктів» (для студентів АЮ-1-2М) на  тему «Ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах». Були присутні  завідуюча кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції Нєміріч Олександра Володимирівна, викладачі кафедри, представники деканату. План лекції передбачав розгляд наступних питань:

  • Загальна характеристика ліпофільних БАР.
  • Головне про прості ліпіди.
  • Складні ліпіди.
  • Вищі жирні кислоти. Участь в синтезі простагландинів.
  • Ліпоїди (жироподібні речовини).
  • Раціональні співвідношення різних груп ліпідів в аюрведичних продуктах.

Студенти уважно слухали, конспектували та відповідали на питання лектора. Присутні відмітили високий науковий рівень володіння матеріалом, систематичність та логічну послідовність, відповідність рекомендованим методикам викладення матеріалу. Не зважаючи на те, що тема лекції не проста, професор Фролова Наталья Епінетівна зацікавила аудіторію наданою інформацією, пов’язаною зі спільною науковою галуззю – медициною – у питаннях, що стосуються функціонування людського організму. Крім високого рівня прочитаної лекції, можна відзначити доброзичливість лектора, повагу і такт по відношенню до аудіторії. Також були використані інноваційні технології, мультимедійні засоби.