28 листопада на базі нашого університету відбувся ІІ етап конкурсу «Харчові технології-2019», ініційованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Відкриття конкурсу відбулося 27 вересня 2018 року.

Загалом конкурс «Харчові технології 2019» об’єднав 1 000 студентів харчових вузів із Києва, Харкова, Красногорівки, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, Чернігова, Миколаєва, Кривого Рогу та Херсону.

Під час І етапу, що відбувся 1 листопада, конкурсанти із понад 20 закладів освіти написали комплексні тести із профільних предметів. Головним завданням етапу було окреслити коло творчої, мотивованої та знаючої молоді із цікавими бізнес-ідеями.

Другий етап полягав у представленні конкурсантами власних розробок та їх аргументованому захисті. Виступи фіналістів та актуальність студентських проектів оцінювали члени журі: директор м’ясокомбінату компанії «АПК Інвест» Іван Башкир, начальник виробничого відділу «Конті» Тетяна Курчаєва, начальник відділу біологічного контролю «Артвайнері» Олена Зелена і начальник відділу технічного контролю «Артвайнері» Наталія Золотар.

На розсуд журі студентка нашого факультету 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Юрченко Дарина представила технологію зефіру, збагаченого біологічно активними речовинами щавнату. Щавнат – це гібрид щавлю тань-шанського та шпинату англійського, невідома у світі культура, створена науковцями відділу нових культур Національного ботанічного саду імені ім. М. М. Гришка НАН України. Метою наукових досліджень було розширення асортименту кондитерських виробів для закладів ресторанного господарства, збагачених білком і харчовими волокнами нетрадиційної рослинної сировини. Над своєю розробкою майбутній технолог харчування працювала під керівництвом доцентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віри Ігорівни Зуйко і Ірини Львівни Корецької.

Наша талановита студентка стала однією з 30 переможців, наукові розробки яких визнані найкреативнішими. Винагородою для переможців стане поїздка до Кельну (Німеччина), на одну з кращих європейських виставок кондитерських виробів і снеків ISM 2019, що відбудеться в січні 2019 року. Вони проведуть два дні на форумі, де їх чекає знайомство з новинками та інноваціями кондитерської промисловості (сировина, технології виробництва солодощів, морозива, випічки, снеків), презентації та майстер-класи від зарубіжних фахівців, відвідування стендів провідних світових і вітчизняних брендів. У студентів також буде можливість домовитися про обмін досвідом і стажування на кращих виробництвах світу.

Вітаємо нашу переможницю!