Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи організували майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність» до Дня відкритих дверей, 02 березня 2019 р.

Студенти 4 курсу спеціальності «Харчові технології» Голік Олена, Букша Марина, Філіппова Альона і Джиджора Назарій під керівництвом старшого викладача Горзей Олени Володимирівни ознайомили гостей з асортиментом і особливостям технології борошняних кулінарних виробів. Технологічна лабораторія З-17, в якій проходив майстер-клас, була поділена на ділянки з приготування млинців/млинчиків/панкейків. Спочатку кожен зі студентів теоретично розповів про технологію кулінарних виробів, які збирався цього дня готувати. То у чому ж різниця між млинцями і млинчиками, оладками і панкейками?

Млинці – це вироби з дріжджового тіста, круглі та товстенькі, з великою кількістю дірочок. Млинчики відрізняються тим, що готуються на бездріжджовому тісті. Обидва види виробів можуть бути солодкими або солоними, з начинками або без, будь-якої форми.

Інше питання, чим відрізняються оладки і панкейки? Оладки зазвичай готують з використанням кисломолочних продуктів, і вони мають невеликий об’єм, а панкейки мають товсту і пишну структуру. У технології панкейків використовують механічний і хімічний спосіб розпушення. Це, беззаперечно, найпопулярніші смажені борошняні кулінарні вироби у світі.

Після теоретичної частини студенти разом з майбутніми абітурієнтами перейшли до практикуму. Спочатку показували детально кожну технологічну операцію і пропонували аудиторії вироби для дегустації. Для того, щоб розширити палітру смаків, наші майбутні технологи харчування приготували млинці і млинчики з такими начинками як, гриби з цибулею, банани і шоколад, а панкейки подавали зі згущеним молоком.

А потім і гості мали можливість приготувати улюблений різновид борошняних кулінарних виробів. Це неймовірно припало до душі школярам та їхнім батькам, які цього дня завітали на майстер-клас.

Отож, після набуття навиків зі смаження млинців, млинчиків і панкейків, дегустації виробів, фото на пам'ять і вручення сертифікатів, майбутні абітурієнти, ситі та задоволені, попрощалися з факультетом ГРТБ. Сподіваємося, щоб обов’язково зустрітися влітку у приймальній комісії університету для подачі документів.