У рамках навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» відбувся кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», академічної групи ГС-1-4М, з ініціативи старости групи, відмінника навчання й активіста Ігоря Радька.

У технологічній лабораторії З-17 кафедри готельно-ресторанної справи учасників привітав в.о. завідувача кафедри, декан факультету ГРТБ Віктор Федорович Доценко, який відмітив ініціативність студентів і побажав їм кулінарного тріумфу цього дня. До роботи у журі конкурсу були запрошені заступники декана з навчальної роботи Наталія Петрівна Бондар, Віта Валентинівна Цирульнікова, заступник декана по роботі зі студентами Олена Михайлівна Тищенко, лектор навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» Тетяна Анатоліївна Сильчук і асистент кафедри Роман Вікторович Комарницький. У журі було непросте завдання оцінити ресторанні страви (холодну страву або закуску, другу гарячу страву, десерт) від наших здобувачів вищої освіти магістерського рівня за органолептичними показниками, їхнє оформлення і подавання, а також злагодженість роботи команди у технологічній лабораторії.

Ресторанне меню від наших команд: “FoodSpace” – салат з п’янкою базиліковою грушею і сиром Дор Блю; мусака і пана кота з полунично-м’ятно-лаймовим соусом і полуничним сорбетом; “4 зірка Мішлен” – легка закуска з вершковим сиром і тигровою креветкою; стейк із лосося по-норвежськи із гарніром картопля ембур; ягідний кеш’юкейк; “Spice Girls” – тепла м’ясна закуска з сиром “Фета”; куряча грудка, фарширована моцарелою, у кунжуті з гарніром з кіноа; яблучний штрудель.

Справжнє кулінарно-інтелектуально-естетичне шоу від наших магістрантів – аутентичні рецепти, інноваційні кулінарні техніки і локальні продукти. Членам журі було нелегко визначитися, адже це був справжній вибух смаку і емоцій. Але рішення все ж прийняте і у теплій дружній атмосфері було підведено підсумки кулінарних змагань «Смачно. FOOD»:

Номінація «Кращий дебют» – команда “Spice Girls”

Номінація «Майстри своєї справи» – команда “4 зірка Мішлен”

Номінація «Кращий шеф-кухар»Маркевич Анастасія з команди “4 зірка Мішлен”

Номінація «Кращий кондитер»Павлов Віктор з команди “4 зірка Мішлен”

І місце кулінарного конкурсу «Смачно. FOOD» – команда “FoodSpace”.

Журі не могло не відмітити за організацію подякою Радька Ігоря, без якого цей кулінарний захід не відбувся.

Вітаємо наших учасників і дякуємо їм за новий гастрономічний досвід! Кожній команді – зірку Мішлен від викладачів кафедри готельно-ресторанної справи.