23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ було проведено ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

Для участі у заході до університету завітали 28 студентів з 17 освітніх закладів. Під час реєстрації кожному гостю було надано буклети з інформацією про кафедру і факультет та інформаційні листівки з розкладом заходів. Всім бажаючим було проведено екскурсію університетом.

Під час урочистого відкриття заходу, що відбулося 24 травня, учасників привітали голова журі Олімпіади – завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ, к.т.н., доцент Нєміріч Олександра Володимирівна, та члени журі – к.т.н., доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій Салавеліс Алла Дмитрівна, голова циклової комісії харчових технологій Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Пйонтко Ганна Зіновіївна, голова циклової комісії технологічних дисциплін ДВНЗ «Рівенський коледж економіки та бізнесу» Сухецька Анна Сергіївна та викладач спецдисциплін Вінницького торгово-економічного коледжу КНТЕУ Бондар Марина Миколаївна. Члени журі побажали учасникам заходу успіхів і роздали завдання, на виконання яких студентам було надано три години.

Після написання робіт журі провело оцінювання знань студентів і визначило переможців. Так почесне І місце посіла Шевчук Оксана Михайлівна (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ). ІІ місце розділили між собою Кіщенко Юлія Олексіївна (Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ) та Швечкова Ольга Юріївна (Рівненський коледж економіки та бізнесу). ІІІ місце посіли троє учасників заходу, а саме Ніколенко Ірина Ігорівна (Маріупольський коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського), Головатенко Максим Геннадійович (Криворізький коледж економіки та управління ДВНЗ КНЕУ ім.В.Гетьмана) та Мартиненко Іван Сергійович (Коледж ресторанного господарства НУХТ).

Крім того, всі студенти були нагороджені грамотами за участь у олімпіаді, а деякі з робіт відзначені грамотами за креативні ідеї, за нестандартне мислення, за глибокі теоретичні знання, за творчий підхід у вирішенні завдань тощо.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вітає учасників і переможців олімпіади і бажає їм творчого натхнення, а також успіхів у подальшій науковій і професійній діяльності!